خسارت ۸.۲ میلیارد دلاری آلودگی هوا به کشور-راهبرد معاصر
تراشه هوآوی، راهگشای چین در توسعه فناوری جراحی با هوش مصنوعی اعلام جزئیات تازه درباره متناسب سازی حقوق بازنشستگان وقتی پوست موز تبدیل به انرژی پاک می‌شود نورالینک برای آزمایش انسانی تراشه‌های مغزی خود در کانادا مجوز دریافت کرد بازگشت ۶۰ دانشجوی اخراجی علوم پزشکی به تحصیل ماجرای خودکشی دانشجوی دختر دانشگاه رازی چه بود؟  انتقال زباله‌های ساری به تهران صحت دارد؟ اعلام جرم سازمان بازرسی تهران علیه تعاونی‌های بدقول مسکن مهر معاون قوه قضاییه: سرقت به عنوان اولین جرم کشور شناسایی شده است هشدار آرایشگران درباره افزایش موارد قارچ پوستی ناشی از کوتاهی مو با ابزار‌های غیربهداشتی پنجشنبه‌ها برای بانوان کارمند این استان تعطیل اعلام شد+ جزئیات آخرین خبر از انتصابات در وزارت آموزش و پرورش هشدار نارنجی هواشناسی؛ رگبار و رعد و برق در ۲۴ استان / احتمال آبگرفتگی معابر بیمه تکمیلی بازنشستگان برقرار شد بیمار ایدزی با مصرف دارو، هم می‌تواند ازدواج کند و هم بچه‌دار شود

خسارت ۸.۲ میلیارد دلاری آلودگی هوا به کشور

رئیس گروه سلامت هوا و تغییر اقلیم گفت: ۱۲.۶ درصد مرگ‌های سالانه کشور منتسب به آلودگی هواست.
تاریخ انتشار: ۱۰:۵۵ - ۳۰ آبان ۱۴۰۱ - 2022 November 21
کد خبر: ۱۶۰۱۵۳

به گزارش راهبرد معاصر، عباس شاهسونی گفت: درباره بیماری‌های ناشی از آلودگی هوا اظهار کرد: بیماری‌های ایسکمیک قلب (IHD)، سکته مغزی، سرطان ریه و بیماری‌های مزمن انسداد ریوی، عمده بیماری‌هایی هستند که منجر به مرگ ناشی از آلودگی هوا می‌شوند.

 

۱۲.۶ درصد مرگ‌های سالانه منتسب به آلودگی هوا
وی افزود: حدود ۱۲.۶ درصد از مرگ‌هایی که سالانه در کشور رخ می‌دهد منتسب به آلودگی هواست.

 

خسارت ۸.۲ میلیارد دلاری آلودگی هوا به کشور
رئیس گروه سلامت هوا و تغییر اقلیم وزارت بهداشت درباره هزینه‌های تحمیل شده ناشی از آلودگی هوا به کشور بیان کرد: هزینه مرگ‌های منتسب به آلودگی هوا ۸.۲ میلیارد دلار در سال است که تقریباً ۱۰ درصد از این مبلغ یعنی ۸۰۰ میلیون دلار این هزینه‌ها به سیستم بهداشتی و درمانی کشور تحمیل می‌شود.

 

وقوع سالانه ۲۰ هزار مرگ ناشی از آلودگی هوا در ۲۷ شهر کشور
وی ادامه داد: در ۲۷ شهر کشور با جمعیت تقریبی ۳۵ میلیون نفر، مطالعات وزارت بهداشت نشان داده که سالانه ۲۰ هزار و ۸۰۰ مرگ منتسب به آلودگی رخ می‌دهد.

 

شاهسونی گفت: در سال ۱۴۰۰ در ۲۷ شهر بررسی‌شده، تقریباً در ۱۶.۷ درصد از روز‌های سال شاخص آلودگی هوا در محدوده هوای "پاک" قرار داشته است؛ ۶۲.۶ درصد از روز‌های سال در محدوده هوای قابل قبول، ۱۶.۵ درصد در محدوده هوای ناسالم برای گروه‌های حساس، ۲.۴ درصد از روز‌های سال در محدوده هوای ناسالم برای همه گروه‌ها و ۰.۴۲ درصد در محدوده هوای بسیار ناسالم و ۰.۴۱ درصد روز‌های سال در محدوده هوای خطرناک بوده است.

 

به گفته وی، هوای پاک در سال ۱۴۰۰ نسبت به سال ۱۳۹۹، به میزان ۵ درصد کاهش یافته است.

 

تهران در سال گذشته فقط ۲ روز هوای پاک داشت!
رئیس گروه سلامت هوا و تغییر اقلیم وزارت بهداشت متذکر شد: در سال گذشته شهر تهران فقط دو روز هوای پاک و خوب داشته است.

 

نقش موتورسیکلت‌ها در آلودگی هوا
وی درباره علل اصلی آلودگی هوا در تهران تصریح کرد: موتورسیکلت‌ها به ویژه موتور‌های فرسوده بیشترین نقش را در آلودگی هوا دارند. خودرو‌ها و کامیون‌های فرسوده نیز جزو مهم‌ترین منابع انتشار آلودگی هوا در شهر‌ها هستند. به طور کلی منابع متحرک ۶۰ درصد و منابع ثابت ۴۰ درصد در آلودگی هوا نقش دارند.

 

شاهسونی تأکید کرد: از مردم خواهش می‌کنیم با توجه به این‌که یکی از منابع انتشار آلودگی هوا خودرو‌ها هستند؛ حتماً نسبت به دریافت معاینه فنی خودرو و موتورسیکلت‌های خود اقدام کنند.

 

رئیس گروه سلامت هوا و تغییر اقلیم وزارت بهداشت در پاسخ به سوالی مبنی بر نقش وزارت بهداشت در کاهش آلودگی هوا خاطرنشان کرد: وزارت بهداشت مسئول اعلام شرایط اضطرار است که این کار را در دانشگاه‌های علوم پزشکی انجام می‌دهد؛ برآورد مرگ‌های منتسب به آلودگی هوا و هزینه‌های ناشی از آن از وظایف دیگر وزارت بهداشت است که تدوین گزارش‌های آن سالانه انجام می‌شود؛ این گزارش‌ها به مجلس و دولت و نهاد‌های نظارتی ارسال می‌شود تا در سیاستگذاری‌ها از این اطلاعات استفاده شود؛ البته مسئولیت نظارت بر حسن اجرای قانون هوای پاک بر عهده سازمان حفاظت از محیط زیست است./ باشگاه خبرنگاران

ارسال نظر
تحلیل های برگزیده